Vilse i Kina

Heeeej, herregud idag har vi varit helt vilse! Att ta sig till kinesiska gränsen var inga problem, inte heller att ta sig igenom, men sen. Att först ens hitta till busstationen var ett stort problem, ingen förstod ju engelska, men tillslut hittade vi rätt. Sen skulle vi köpa biljetter och det var där det gick lite snett.. Vi skulle till Shungzhan, med åkte till Guanzsho, för vi trodde att det var samma sak.

Bussresan tog alldeless för lång tid och vi började bli lite oroliga. Men vi hoppade av vid ett hotell där dom kunde engelska så dom skrev ner de kinesiska ordet för vårt hotell och satte oss på en taxi. Vi trodde att allt var frid och fröjd och hotellet vi kom till var väldigt fint. Då visade det sig att vi var på fel hotell, det finns alltså ett hotell med samma namn fast i en helt annan stad!

Vi ringde till Anders han pratade med sin fru och efter många om och men slutade med att vi fick en egen kinesisk kille som eskorterade oss till det rätta hotellet, vi åkte först taxi till världens största tågstation och där med tåg till rätt stad och sen taxi till det rätta hotellet. Gissa om det var skönt att slänga sig på sängen! Vi började vår lilla resa fån Macau kl tolv på dagen och nu kl nio på kvällen är vi äntligen tillbaka på hotellet!
Vår lilla buttler var helt underbar, han förstod inte så mycket engelska men gjorde så gott han kunde. Han drog min väska hela vägen och var väldigt hjälpsam, man kanske borde skaffa dig en egen vägvisare som vi kan ha här under vår Kinavistelse?!
Bara för att ni ska ha nått att titta på får ni en bild på poolen också!


Kommentarer
Postat av: Karin Holmberg

Ska man bli orolig eller?
Jaja nu gick det bra!
Kul att du skriver lite varje dag! uppskattas!Skulle vara kul att få se någon bild där du också är med! (Per ju gullig men ändå..)

2012-10-24 @ 13:25:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0